Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AID: Voturile privind pensiile speciale pentru parlamentari, un gest de sfidare a electoratului

Wednesday, 16 December 2015, 07:40 Sursă: REALITATEA.NET

”În acest moment de restrângeri bugetare, atât în sectorul public, cât și în cel privat din România, AID consideră că hotărârile luate azi sunt un gest de sfidare a cetățenilor României. Considerăm normal ca pensiile membrilor Parlamentului să fie calculate la fel ca pensiile tuturor românilor, căci toate ființele umane sunt egale în demnitate și în drepturi. Asistăm astăzi la o sfidare a drepturilor omului și la un act de discriminare", susține AID, într-un comunicat.

Conform AID, "astfel de decizii pun în pericol un întreg demers comun de credibilizare a instituției ''Parlamentarului'' și a rolului acestuia, fiind de natură să trezească în rândul cetățenilor, care le-au încredințat votul, pentru un mandat, două sau trei, resentimente și furie justificate".

AID mai atrage atenția și asupra unui alt proiect de lege care privește pensiile aleșilor locali, adoptat tacit în 10 noiembrie de Camera Deputaților și care urmează să ajungă la vot final, în Senat, Cameră decizională în acest caz.

"Și această lege pare că va avea aceeași 'soartă': în detrimentul și spre sfidarea cetățenilor României, în condițiile în care pensia medie în România este de 890 de lei", mai susține Asociația pentru Implementarea Democrației.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL