Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AID sesizează mai multe comisii parlamentare cu privire la cazurile de abuz sexual şi viol

Monday, 18 January 2016, 18:30 Sursă: REALITATEA.NET

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a decis demararea acestui demers, după ce în presă a fost relatat cazul adolescentei de 15 ani, care a fost violată de tatăl ei vitreg de mai multe ori. Deşi fata a povestit psihologului şcolii prin ce trecea şi s-a desfăşurat o anchetă internă, nu au fost anunţate autorităţile pe motiv că eleva ar putea exagera cu privire la acuzaţiile pe care le aducea.

Calvarul prin care trecea a determinat-o pe adolescentă să se prezinte, de curând, la Poliţia din Bârlad unde a povestit oamenilor legii prin ceea ce trecea. Astfel, fata a fost preluată de către Directia pentru Protecţia Copilului Vaslui şi securizată într-un centru de specialitate până la finalizarea anchetei.

"Subiectul ştirii ne-a făcut să trecem prin mai multe stări în acelaşi timp: şoc, indignare, furie, compasiune, neacceptare şi să reacţionăm astăzi, aşa cum am făcut-o în ultimele 6 luni, astfel de cazuri semnalate de mass-media fiind tot mai multe", se precizează într-un comunicat remis de AID.

În acest context,  "AID va sesiza următoarele comisii parlamentare – Comisia pentru sănătate şi familie, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi – cu privire la toate cazurile de abuzuri sexuale şi viol de care a luat act până acum. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei va solicita şi organiza cu fiecare comisie parlamentară în parte un atelier de lucru din care să rezulte măsuri concrete pentru prevenirea unor astfel de abuzuri inimaginabile. În urma întâlnirilor AID va prezenta opiniei publice planul de măsuri rezultat".

Mai mult, AID atrage atenţia că "astfel de cazuri denotă probleme grave ale societăţii româneşti, care trebuie abordate cu responsabilitatea şi implicarea atât a autorităţilor româneşti, cât şi a societăţii civile în scopul revitalizării instituţiei familiei, a relaţiilor de respect reciproc între persoane, a valorilor umane (adevăr, dreptate, corectitudine, solidaritate, demnitate, bunătate, etc)."

De asemenea, AID consideră "vitală" prezenţa "mai activă a Bisericii şi Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, în mijlocul comunităţii, în cultura şi spiritualitatea acesteia, pentru apărarea victimelor şi promovarea valorilor creştine în comunităţi."

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL