Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AID: Este inacceptabilă decizia luată în cazul profesorului care fotografia eleve în toaletă

Thursday, 15 October 2015, 12:40 Sursă: REALITATEA.NET

La aflarea, prin intermediul mass-media, a măsurii disciplinare luate în cazul profesorului de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală, Dragoş Toma Silvestru, care fotografia eleve în toaletă, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) consideră inacceptabil ca un cadru didactic, care recurge la un astfel de comportament, să fie sancţionat doar cu diminuarea salariului cu 10 la sută, pe o perioadă de trei luni.

Astfel, AID propune excluderea profesorului în cauză din sistemul de învăţământ în cel mai scurt timp, fiind întrutotul de acord cu domnul Ministru Sorin Cîmpeanu, care a declarat public că astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc.

De asemenea, AID urmează să sesizeze Consiliul Naţional de Etică din sistemul de învăţământ preuniversitar în vederea luării unor măsuri drastice faţă de acest caz revoltător.

Totodată, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei consideră că se impune un control chiar şi din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice asupra acestei situaţii, astfel încât astfel de fapte grave şi de o imoralitate ieşită din comun să nu se mai petreacă în sistemul educaţional românesc.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL