Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai probleme cu tenul? Cum te pot ajuta uleiurile esenţiale

Thursday, 05 July 2018, 18:27 Sursă: REALITATEA.NET

Acneea debutează atunci când când sebumul înfundă porii. Porii devin un teren propice pentru bacterii, în special pentru Propionibacterium acnes, bacteria responsabilă pentru apariția coșurilor. 

Spre deosebire de tratamentele care vindecă acneea la suprafață, remediile naturale, mai ales uleiurile esentiale, tratează problema în profunzime. Extractele din plante au o istorie îndelungată în vindecarea tradițională a problemelor tenului.

Uleiul din arbore de ceai 

Uleiul esential din arbore de ceai are incredibile proprietăți antimicrobiene și antifungice, iar tratamentele pentru acnee care au în compoziție acest ingredient reduc numărul leziunilor cutanate. Un studiu realizat în 2007 sugerează că uleiul din arbore de ceai este un tratament eficient pentru acnee, tocmai pentru că acesta acționează în profunzime și distruge cauza, nu doar efectul.

Uleiul esențial de oregano

Cunoscut cel mai adesea pentru eficiența sa în tratamentul bolilor cauzate de paraziți, uleiul esențial de oregano ajută și la vindecarea acneei. 

Uleiul esențial de lămâie 

Beneficiile extraordinare ale uleiului esential de lămâie sunt conferite de proprietățile antibacteriane și de capacitatea de a lupta împotriva unora dintre cele mai agresive bacterii care afectează pielea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL