Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai des aceste simptome? Mare grijă! Ai putea suferi un preinfarct

Tuesday, 16 August 2016, 16:32 Sursă: REALITATEA.NET

Simptome preinfarct:

1. Durere si disconfort - Inainte de infarct, oamenii pot simti, adesea, dureri sau disconfort la nivelul pieptului. Ambele senzatii se manifesta diferit, in functie de persoana. Unii au senzatie de presiune in piept. Pentru altii durerea este localizata in zona inimii si poate fi perceputa ca si cum inima ar fi tensionata si umflata. Cu toate acestea, durerea se poate raspandi si in alte parti ale corpului: umeri, spate, gat, maxilar. Oricare dintre aceste semnale de alarma incomode pot persista de la cateva secunde pana la cateva minute sau chiar mai mult.

2. Tulburari respiratorii - Destul de des, tulburarile respiratorii pot precede un atac de cord: respiratia va fi scurta, sacadata (fara sa fi fost implicat vreun efort fizic ca urmare a unor activitati care nu ar determina in mod normal aceasta senzatie). Senzatia este de scurta durata, fiind apoi urmata de durere.

3. Oboseala - Oboseala nejustificata poate fi provocata fie de hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare sau alte afectiuni cardiace. Aceasta este determinata de modul defectuos in care functioneaza inima. In oricare din cazurile mentionate anterior, inima trebuie sa depuna un efort mult mai mare decat in mod normal, iar cantitatile de sange si oxigen devin insuficiente. Atunci cand este intalnita aceasta situatie, bolnavul se va simti din ce in ce mai obosit.

4. Tulburari de somn - Pentru multi dintre oameni, unul dintre simptomele preinfarctului ar fi dificultatea de a adormi,insomnie sau neliniste. Chiar si atunci cand doarme, bolnavul are un somn agitat, nu unul odihnitor. Si acest simptom se poate manifesta inainte cu cateva luni sau saptamani inainte ca o persoana sa sufere de vreo afectiune miocardica

5. Tulburari emotionale - Desi nu este, practic, un simptom al preinfarctului, anumite dezechilibre emotionale pot semnala posibilitatea declansarii unui preinfarct, mai ales daca exista si alte simptome specifice. In aceasta situatie, persoana in cauza ar putea suferi de anexietatea sau teama de intensitate variabila, care s-ar putea manifesta in cea mai mare parte a timpului.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL