Ai datorii la stat? Află dacă ANAF te-a inclus pe lista datornicilor

Tuesday, 06 May 2014, 13:57, Sursă: REALITATEA.NET

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat recent pe pagina sa de internet o lista cu toate societatile comerciale care au datorii la stat.

Adaugă părerea ta

Este vorba despre datoriile inregistrate pe primul trimestru din 2014 catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj si bugetul asigurarilor de sanatate, scrie avocatnet.ro.

Lista datornicilor este publicata trimestrial, pana in ultima zi a primei luni din trimestrul urmator celui de raportare, in baza Legii nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Potrivit actului normativ citat, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a aduce la cunostinta publica lista contribuabililor, persoane juridice, "care inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul Fondului national unic pentru asigurari sociale de sanatate si la bugetele locale, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, totalul obligatiilor bugetare datorate in anii fiscali precedenti in care s-au inregistrat obligatii restante, cuantumul obligatiilor restante, precum si modalitatea de colectare a acestora aplicata de organele competente ale autoritatilor publice sus-mentionate".

...

Mari reduceri pe eMAG. Consultă întreaga ofertă AICI

...

Aceasta prevedere nu se aplica persoanelor juridice in privinta carora a fost declansata procedura reorganizarii judiciare si a falimentului.

Lista datornicilor la 31 martie 2014 a fost publicata pe 30 aprilie 2014 pe site-ul ANAF, la categoria Informatii publice, subcategoria Obligatii restante catre bugete si poate fi accesata AICI.