Ai aceste simptome? Mergi de urgenţă la medic. Este E. coli!

Wednesday, 01 March 2017, 15:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Eschierichia coli (numită de asemenea şi E. coli) este o bacterie ce poate cauza infecţii serioase. Mai multe sute de tipuri sau specii de E. coli trăiesc în mod obişnuit în tubul digestiv la oameni şi animale.

Unele specii produc o toxină puternică care determina diaree sanguinolentă şi rar pot cauza probleme hematologice grave şi chiar insuficientă renală.

Cel mai comun tip de E. coli este E. coli O157:H7 (numerele şi literele indică tipul de E. coli). Alte tipuri de E. coli pot determina infecţii ale tractului urinar sau alte infecţii.

Copiii sunt mai predispuşi decât adulţii să facă infecţii digestive cu E coli O157:H7 (E. coli enterohemoragic).

Cei mai mulţi oameni cu infecţie vor avea următoarele simptome:

- crampe severe la stomac şi abdomen sensibil

- diaree apoasă iniţial care poate deveni în evoluţie sanguinolentă

- greaţă şi vărsături.

Diagnosticul infecţiei cu E coli poate fi dificil pentru că cele mai multe infecţii bacteriene cu E. coli care produc diaree sunt însoţite de febră mare. Dacă febra este de intensitate medie sau este absentă, medicul poate suspectă că o altă bacterie a produs simptomatologia.

Diareea sanguinolentă este obişnuită în cazurile confirmate de infecţie cu E. coli dar bacteria poate produce şi diaree nesanguinolentă.

Simptomatologia obişnuită a infecţiei cu E. coli se termină după aproximativ o săptămâna fără alte complicaţii.

Probleme hematologice grave şi probleme renale pot să apară la 2-14 zile după apariţia diareei. Aceste probleme pot determina insuficientă renală şi uneori alterarea stării de sănătate pe termen lung sau moarte la unii copii şi vârstnici, potrivit sfatulmedicului.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE