Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Afacerile familiei Biden în România: Fiul lui Joe Biden, legături PERICULOASE în țara noastră - VIDEO

Tuesday, 27 October 2020, 10:38 Sursă: Realitatea.NET

Documentele prezentate de Tony Bobulinski, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden, și publicate de New York Times arată că planul de afaceri al grupării din jurul lui Biden jr. includea un parteneriat în România cu Puiu Popoviciu și o corporație chineză.

TONY BOBULINSKI, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden: ”Fac această declarație pentru a clarifica implicarea familiei Biden, a vicepreședintelui Biden, fratelui lui, Jim Biden și fiul lui, Hunter Biden care aveau afaceri cu chinezii. L-am auzit pe Joe Biden când spunea că nu a discutat despre afaceri cu Hunter. Total fals. Știu asta pentru că am avut legături directe cu familia Biden, inclusiv cu Joe Biden”.

Planul de afaceri trimis lui Hunter Biden și Tony Bobulinski de un asociat arăta mizele din România și alte state pentru grupul de firme din jurul fiului fostului vicepreședinte: o afacere de 2 miliarde de euro. În România era vizată asocierea cu grupul de firme al lui Puiu Popoviciu și cu gigantul China Energy, potrivit jurnaliștilor americani. Scopul era crearea celui mai mare jucător pe piața imobiliară din România și din sud-estul Europei.

Miza era terenul din Băneasa deținut de companiile lui Puiu Popoviciu. Grupul din jurul lui Hunter Biden urma să dețină 5% din asocierea în care Popoviciu venea cu terenurile, iar compania chineză cu fondurile necesare expansiunii.

Pe lângă proiectul imobiliar Băneasa, planul de afaceri viza și extinderea rețelei de benzinării Rompetrol - pe care compania chineză era pe cale la acel moment să le cumpere- și achiziția pachetului majoritar de acțiuni la cele două aeroporturi de stat din București sau construcția unui nou aeroport.

Planul din aprilie 2017 a picat complet după condamnarea definitivă la 7 ani de închisoare a lui Popoviciu tocmai în dosarul Băneasa, condamnare venită în 2 august 2018. A doua zi după condamnare, Popoviciu și alti oameni de afaceri români cu probleme în justiție au încearcat să convingă congresmeni și oameni foarte influenți din administrația americană că sunt victimele unor abuzuri.

Una dintre persoanele influente cu care Popoviciu a legat o relație de prietenie este Robert Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, Joe Biden.

TONY BOBULINSKI, fostul partener de afaceri al lui Hunter Biden: ”Voi pune la dispoziția FBI dispozitivele care conțin probele care vor întări ceea ce am spus. Nu voi răspunde acum la nicio întrebare”.

În ceea ce privește tranzacţia prin care KazMunaiGaz urma să vândă pachetul majoritar al Rompetrol către compania chineză China Energy Fund Committee, aceasta a fost stopată în 2018 după ce fondatorul a fost arestat în China pentru acuzaţii de corupţie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL