Adina Vălean a primit AVIZ FAVORABIL în Parlamentul României!

Monday, 11 November 2019, 11:38, Sursă: REALITATEA.NET

Adina Vălean, propunerea României pentru funcția de comisar european a fost audiată marți în comisia de specialitate din Parlament. Vălean a primit aviz pozitiv.

Adaugă părerea ta

Marți au avut loc audierile în Comisiile pentru afaceri europene din Parlamentul României.

Comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României, au dat, marți, aviz pozitiv pentru propunerea de comisar european la Transporturi Adina Vălean, cu 25 de voturi pentru și trei abțineri.

Adina Valean a vorbit despre schimbările climatice și impactul asupra mediului. "Calitatea apei, chestiunile legate de zgomot influentează viața și bunăstarea oamenilor", subliniază Vălean, fost președinte al comisiei de mediu în PE.
Europarlamentarul a făcut referiri și la prioritățile comisiei Von der Leyen, printre care și "transformarea Europei într-un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050".

„Sunt puțin emoționată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul național și mi-a fost destul de greu în 2006 să renunț la Parlamentul național. Încă din 2007 reprezint România in Parlamentul European. Am fost vicepreședinte în Parlamentul European. Toate funcțiile pe care le-am deținut am căutat să promovez inițiative legislative care să aibă relevanță atât pentru țara naostră cât și pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor”, a spus Vălean, la începutul audierii.

Ea a adăugat că, în calitate de comisar european, își va folosi experiența acumulată în sprijinul României.

„Voi pune întreaga mea experiență în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambițios și o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor și care să facă față viitorului. Președinele ales al CE își propune să răspundă preocupărilor cetățenilor, pornind de la efectele gazelor de sere, schimbările climatice”, a subliniat Vălean.

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată pe 6 noiembrie de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României.

Conform legislației naționale, propunerea de comisar european urmează să fie transmisă Parlamentului României, urmând ca Adina Vălean să fie audiată în comisiile reunite de afaceri europene. După îndeplinirea procedurii naționale, Adina Vălean va fi audiată pe 14 noiembrie în Comisia JURI din Parlamentul European și în Comisia de Transporturi. Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, alocat de la început României.