Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ADEVĂRUL legat de anchetele COVID. Cauzele din spatele ERORII declarării pacienților fals-negativi sau fals-pozitivi

Friday, 20 November 2020, 11:46 Sursă: Realitatea.net

În județul Arad, de exemplu, peste 800 de teste sunt recoltate zilnic. Ajunge ca un număr de telefon să fie înțeles greșit sau o cifră din codul numeric personal să fie nu comunicată bine și deja poate apărea o eroare

"Aveam un număr de telefon pe foaie să sun pentru o doamnă care era confirmată pozitivă. Am încercat să luăm legătura cu dânsa, ne-a zis să n-o mai sunăm că ne blochează pe telefon. Și ni s-a zis că ea n-are nicio legătură, că ea este din Iași. Deci numărul din start era greșit", a declarat medicul Geanina Potolea.

"Sunt erori care se întâmplă în momentul în care se transmit informațiile pacientului către medici ... Anexa 3.... de date. Datele personale ale pacienților se plimbă prin foarte multe laboratoare de testare ...la nivelul direcțiilor de sănătate în toată țara", a afirmat Horea Timiș, directorul DSP Arad. 

Miile de teste efectuate zilnic, datele personale imcomplete ce ajung la laboratoare, dar și angajați suprasolicitați, toate duc la erori umane. Se ajunge in situatia in care oamenii sunt anunțați ca au COVID, desi nici măcar nu au făcut un test. O spune raspicat directorul DSP Arad: "Există un procent de 5% din anchetele epidemiologice care sunt trimise greșit din cauza unui flux mare de informații, care sunt trimise greșit. Pacienții și cetățenii trebuie să știe acest lucru ... Toate DSP-urile se confruntă cu astfel de situații".

Toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară au de prelucrat zeci de mii de teste COVID, în fiecare zi. Din cauza volumului mare de muncă și a oboselii, aproximativ 5% din datele prelucrate sunt eronate.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL