Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre brânza tofu. Nu vei mai mânca niciodată după ce vei citi asta

Tuesday, 06 February 2018, 10:16 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit doctorului Kaayla Daniel, autor la „Povestea întreagă a bobului de soia”, soia nu este un aliment sănătos, nu previne bolile şi nici măcar nu s-a dovedit că este sigur. Mai mult, numeroase studii ştiinţifice leagă soia de problemele digestive, malnutriţie, disfuncţii ale tiroidei, declin cognitiv, tulburări ale aparatului reproductiv că şi boli ale inimii şi cancer. Singura dată când soia poate fi consumată în siguranţă este sub formă fermentată.

Motive pentru care nu ar trebui să mănânci tofu:

Modificări genetice

În prezent, 90% din soia care se cultivă la nivel mondial este modificată genetic. În general, produsele modificate genetic sunt bănuite că fiind cauza multor probleme de sănătate întrucât distrud bacteriile bune din sistemul digestiv şi, în acelaşi timp, afectează modul în care funcţionează acesta.

Fitoestrogenii şi cancerul la sân

Tofu conţine fitoestrogeni un grup heterogen de compuşi nonsteroizi care se găsesc în plante în mod natural. Aceste substanţe blochează producţia normală de estrogeni şi au fost legate de cancerul la san. Unele studii ştiinţifice au demonstrat că soia „hrăneşte” cancerul la san de vreme ce se comportă asemeni estrogenului.

Funcţionarea precară a tiroidei

Tofu este obţinut din soia care conţine compuşi goitrogenici, aceştia nu doar că blochează hormonii tiroidieni, ci şi interferează cu producţia de hormoni tiroidieni lucru ce cauzează în special hipotiroidismul.

Dificultăţi digestive

Soia nefermentată conţine inhibitori ai enzimelor care blochează acţiunea enzimelor pancreatice şi a altor enzime necesare digestiei proteinei. Acest lucru nu doar că afectează procesul digestiv ci cauzează şi probleme ale pancreasului, scrie sfatulparintilor.ro.

Printre problemele digestive cauzate de deficienţă de enzime se numără balonarea, indigestia etc.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL