Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acuzații GRAVE: DSP Argeș refuză retestarea pacienților COVID! Infectații, obligați să se testeze tot la privat

Friday, 24 July 2020, 13:44 Sursă: Realitatea.net

În conversația telefonică obținută de Realitatea Plus se aude cum medicul o trimite pe femeie să se testeze tot la privat: "Cine v-a trimis sa faceti prima testare, tot acela sa va trimita sa faceti si a doua testare". 

"Deci tot pe banii nostri?", intreaba femeia. 

"Da, bineinteles. Nu v-am recomandat noi testarea nici prima, nici a doua. (...) Cine v-a recomandat testarea si cine v-a făcut trebuie sa va dea in continuare sau serviciul, daca nu va primeste si va spune sa mai faceti o testare. Dvs stiti, este problema dvs, nu a noastra. Legea a intrat in vigoare marti, pe 21, nicio lege nu se aplica retroactiv", a afirmat reprezentantul DSP Argeș. 

Medicul îl contrazice și pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care anunța acum câteva zile că atât cei confirmați pozitiv în perioada vidului legislativ, cât și contacții lor vor fi verificați.

"Domnul ministru trebuie sa citeasca legea si nicio lege nu se aplica retroactiv. Se aplica din momentul punerii in vigoare", a mai spus reprezentantul DSP Arges.

Femeia din Argeș a făcut testul la o clinică privată, după ce și-a pierdut gustul și mirosul. Ea susține că DSP Argeș a refuzat internarea, motivând că e vid legislativ, însă i-a recomandat să stea acasă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL