Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Accidentul nuclear de la CERNOBÎL FACE VICTIME ÎN CONTINUARE

Saturday, 26 April 2014, 08:46 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ 350 de mii de oameni au lucrat la curăţarea zonei afectate de explozia de la reactorul din Cernobîl. Numiţi şi "lichidatori" aceştia au fost militari, angajaţi ai centralei, pompieri sau miliţieni locali.

Aproape trei sferturi dintre lichidatori au fost expuşi unui nivel enorm de radiaţii, iar acest lucru şi-a arătat efectele după 1987. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, s-a observat o creştere a cazurilor de cancer la tiroidă.

"Incidenţa cancerului tiroidian a crescut în rândul celor care erau copii sau adolescenţi la vremea accidentului şi au locuit în zonele contaminate din Belarus, Rusia şi Ucraina. Acest lucru s-a întâmplat din cauza nivelului ridicat de iod radioactiv care a provenit de la reactorul din Cernobîl, în primele zile de la accident", spun cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În cele trei ţări afectate, peste 5.000 cazuri de cancer tiroidian au fost descoperite până în prezent în rândul celor care aveau vârste de până în 18 ani la data catastrofei nucleare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL