Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Absolvenţii de liceu aşteaptă ore în şir pentru a se înscrie la facultate

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Aglomeraţie la înscrierea la facultate. Sute de absolvenţi de liceu au aşteptat astăzi ore în şir pe holurile Universităţii Bucureşti pentru a-şi depune dosarele. Concurenţă foarte mare este la Facultăţile de Litere şi Limbi Străine. Pentru un loc fără plată se bat deja şase candidaţi, iar înscrierile se mai pot face până vineri. Pentru a fi siguri că vor avea un loc la facultate din toamnă, mulţi dintre absolvenţii de liceu s-au înscris la mai multe facultăţi.

La facultatea de Litere sunt disponibile 440 de locuri finanţate de la bugetul de stat, iar până astăzi s-au înscris aproape 2.500 de candidaţi. Absolvenţii trebuie să susţină examen scris doar la două dintre cele 6 specializări ale facultăţii. Celelalte probe constau în concurs de dosare. Şi la facultatea de Limbi Străine s-au înscris aproape 2.000 de candidaţi pentru cele 370 de locuri fără plată.

"Concurenţa din anul acesta se pare că a crescut şi din cauza faptului că noi am mutat examenul de admitere pe care până acum îl făceam în luna septembrie, vara", a declarat Liviu Papadima, decanul Facultăţii de Litere.

La facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universtăţii Politehnica astăzi a fost ultima zi de înscriere. Pentru cele 679 de locuri concurează aproape 850 de absolvenţi de liceu.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL