Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit văduva fostului președinte al Serbiei Slobodan Milosevic

Monday, 15 April 2019, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

Presa locală scrie că ea a decedat într-un spital la Moscova, în urma unei boli.

Potrivit unuia dintre prietenii săi, Dragoljub Kocovici, citat de ziarul Blic, Mira Markovic dorea să revină în Serbia, ”însă nu dacă trebuia să fie condusă de la aeroport direct la închisoare”. Visul său nu s-a îndeplinit, ea decedând la vârsta de 76 de ani, departe de ţara natală. 

Potrivit unuia dintre prietenii săi, Dragoljub Kocovici, citat de ziarul Blic, Mira Markovic dorea să revină în Serbia, ”însă nu dacă trebuia să fie condusă de la aeroport direct la închisoare”.

Mirjana Markovic, care a exercitat o mare influenţă asupra soţului său, a părăsit Serbia în 2003, unde era acuzată de justiţie de abuz de putere.

Ea a fost vizată în asasinarea misterioasă, în august 2000, a fostului preşedinte Ivan Stombolici.

În iunie 2007, justiţia sârbă a emis un mandat internaţional de arestare pe numele lui Markovici şi a fiului său, Marko, în care sunt acuzaţi de legături cu o reţea de trafic de ţigarete. În anul 2008, atât ea, cât şi fiul său au primit azil politic în Rusia. 

Fostul preşedinte iugoslav a murit în martie 2006 în celula sa de la centrul de detenţie al Tribunalului Penal International pentru ex-Iugoslavia (TPIY) la Haga, înainte de încheierea procesului în care era acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război în anii 1990 în fosta Iugoslavie, scrie click.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL