Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit un celebru creator de modă. Era supranumit "sculptorul corpului femeilor"

Saturday, 18 November 2017, 17:42 Sursă: Agerpres

Cunoscut pentru rochiile sale atemporale, ce sublimau trupurile, Alaïa se număra printre puţinii designeri dominând toate procesele de creaţie ale unui model şi care a triumfat în capitala franceză în anii 1980 şi 1990.

El a absolvit Şcoala de Arte Frumoase (École des Beaux-Arts) din Tunis, unde s-a pregătit pentru a deveni sculptor.

Studiile de sculptură l-au condus spre creaţiile sculpturale şi proporţiile care l-au consacrat. "Am învăţat anatomie, proporţii şi echilibru", obişnuia să spună cel supranumit "sculptorul corpului femeilor".

Stilistul care a ajuns la Paris în anii 1960 a experimentat de-a lungul carierei sale cu diferite ţesături, de la nylon şi 'stretch' până la 'crepe' (mătase chinezească) sau materialele din piele.

Alaïa a lucrat iniţial la casa de modă Dior sub îndrumarea lui Yves Saint Laurent, însă, după cum aminteşte ziarul francez 'Le Point', el a fost concediat după cinci zile deoarece nu avea acte în regulă.

El şi-a continuat pregătirea la reputatele case de modă Guy Laroche şi Thierry Mugler, înainte de a-şi face propria clientelă în atelierul său.

Alaïa şi-a lansat în anii 80 marca omonimă şi a lucrat pentru lansările de modă ale casei sale cu top-modele reputate precum Naomi Campbell sau Linda Evangelista.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL