Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit o legendă a muzicii din SUA

Monday, 20 November 2017, 08:55 Sursă: REALITATEA.NET

Muzicianul a murit la spitalul Munroe Regional Medical Center, din Ocala, fiind afectat din 2016 de probleme intestinale de care nu s-a recuperat întrutotul, potrivit purtătorului de cuvânt al artistului, Don Murry Grubbs.

De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, Tillis, născut la Tampa (Florida), a înregistrat peste 60 de albume, iar 35 dintre single-urile sale au intrat Top Ten. Dintre acestea șase au ajuns pe primul loc, precum ''I Ain't Never'', ''Coca-Cola Cowboy'', ''Southern Rains'' o ''Good Woman Blues''.

Tată a șase copii, printre care și cântăreața de muzică Pam Tillis, muzicianul este compozitorul a peste 1.000 de cântece, dintre care peste jumătate au fost cântate de vedete ale genului precum Kenny Rogers, George Strait și Ricky Skaggs.

Tillis era membru al Country Music Hall of Fame, iar în 2012 cel pe atunci președinte ale SUA, Barack Obama (2009-2017), i-a conferit Medalia Națională a Artelor, cea mai înaltă distincție decernată de guvernul american artiștilor.

Vestea morții sale a provocat un val condoleanțe pe rețelele de socializare, precum cele adresate de cântărețul Blake Shelton, care pe contul său de Twiter l-a considerat pe Tillis unul dintre cei mai "talentați compozitori, un artist incredibil și un tip plin de umor".

Grupul de muzică country Rascal Flatts a subliniat, de asemenea, pe Twitter că moartea lui Tillis este "o grea pierdere" pentru acest gen de muzică, potrivit Agerpres.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL