Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A murit actorul Marin Moraru

Sunday, 21 August 2016, 18:50 Sursă: REALITATEA.NET

Reprezentanții spitalului au transmis că actorul s-a stins din viață duminică după-masă, în urma unui stop cardio-respirator. Se afla internat la Terapie Intensivă.

Actorul Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale.

După absolvirea facultății, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) și la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” (1971-1974).

După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”.

A primit mai multe distincții, printre care Premiul Gopo al Asociației pentru promovarea Filmului Românesc, ediția a 3-a, 2009, pentru întreaga carieră și Premiul de Excelență al Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF 2015 pentru întreaga activitate.

"Nu există cuvinte...a plecat un actor și un Om de Geniu! Marin Moraru. Dumnezeu să-l odihnească. Marinuș...", a scris actrița Oana Pellea, duminică, pe Facebook.

”Să ne rugăm pentru sufletul lui, să treacă Dincolo cu bine. Ca actor este irepetabil. Îl bântuia foarte des geniul. A avut șansa să lucreze cu mari regizori și cu mari actori și cu siguranță lucrul acesta l-a format ca model pentru generațiile ce au urmat. Am avut șansa să îi dau și replica în două spectacole, în 'Egoistul', în regia maestrului Radu Beligan, și în 'Piscina de la miezul nopții', în regia lui Grigore Gonța. Era exemplar, era cu precizia unui ceas elvețian. În scenă se mira și avea candoarea unui copil, iar ca profesor și ca actor era aproape necruțător. Nu făcea concesii în ceea ce privește profesia. L-am admirat și pentru discreția pe care o avea în culisele spectacolului și pentru căsnicia exemplară. Dumnezeul să-l ierte!", a declarat actorul Silviu Biriș, pentru agerpres.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL