Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

9 școli din județul Harghita nu au autorizație sanitară de funcționare

Thursday, 10 September 2020, 20:19 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

„Referitor la autorizaţiile sanitare de funcţionare, comparativ cu anul trecut, cifrele sunt îmbucurătoare şi evoluţia este pozitivă la nivel de judeţ, de la an la an. Astfel, anul acesta, din 409 unităţi de învăţământ care necesită autorizare sanitară de funcţionare, nu au au autorizaţie sanitară 9 unităţi. Asta înseamnă că 97,55% din unităţile şcolare din Harghita deţin autorizaţie sanitară de funcţionare; din punct de vedere sanitar, nu pandemic, şcolile sunt pregătite pentru a începe programul educaţional”, a declarat Adrian Pănescu.

Motivele pentru care cele nouă unităţi şcolare nu au autorizaţie sanitară sunt lipsa apei potabile, a unor circuite educaţionale corespunzătoare din punct de vedere sanitar sau medical sau efectuarea unor lucrări de renovare fără consultarea Direcţiei de Sănătate Publică şi fără a respecta normele în vigoare.

Potrivit sursei citate, anul trecut au existat în judeţ 14 unităţi şcolare neautorizate, numărul scăzând de la an la an. Citește continuarea pe realitateadeharghita.net.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL