Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat din București. 9 persoane, pacienți și medici, confirmați cu COVID-19

Wednesday, 25 March 2020, 12:18 Sursă: Realitatea.net

Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 fiind confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmând să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare, se arată într-o informare de presă.

Potrivit sursei citate, inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activității Centrului de dializă - spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate. Astfel, s-a constatat că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referiroare la numărul de paturi. De asemenea, s-a stabilit că nu au fost instituite măsurile pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19 întrucât s-a observat că nu era asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți.

În plus, personalul nu purta echipament complet fapt ce demonstrează că nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția. Mai mult decât atât, trajul pacienților se făcea în recepție/așteptare, inspectorii sanitari constatând că nu a fost efectuată nici dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Pentru toate aceste motive, unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30000 lei pentru neinstiturea măsurilor Art 30 b , H.G.857/ 2011.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL