Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

8 simptome ale cancerului pe care femeile le ignoră

Wednesday, 19 December 2018, 12:57 Sursă: REALITATEA.NET

Iată care sunt simptomele cancerului cel mai des ignorate de femei:
 
1. Sângerările apărute după menopauză

„În unele cazuri, femeile pot avea sângerări ușoare chiar dacă au trecut deja la menopauză, dar dacă deodată ai o sângerare exact ca o menstruație și apare în mod constant ar putea fi un semn al cancerului de col uterin”, potrivit dr. Maurie Markman, oncolog. Femeile diagnosticate din timp au o rată de supraviețuire de 88% în primii 5 ani, potrivit Asociației Americane pentru Cancer.
 
2. Durerile sau leziunile bucale

O aftă care se vindecă sau o durere de dinți care dispare după ce mergi la dentist nu reprezintă motive de îngrijorare. Dacă însă observi că leziunile nu se vindecă perioade lungi de timp sau că durerea persistă și apar pete albe sau roșii pe gingii sau limbă, însoțite de umflături ori amorțirea maxilarului, ar putea fi un semn al cancerului oral. Pentru orice simptome de acest tip care persistă mai mult de 2 săptămâni este recomandat să mergi la un consult de specialitate.

3. Balonarea

Aproape toate femeile se confruntă cu balonarea, mai ales în timpul ciclului menstrual, dar dacă observi că ești balonată chiar și când nu ai menstruație sau dacă ești constipată tot timpul, ar putea fi un semn al cancerului de col uterin sau ovarian. „Dacă după câteva săptămâni lucurile se ameliorează, probabil că nu este nimic grav. Majoritatea pacientelor care au primit un diagnostic de cancer ovarian au simptome vagi precum balonarea pe care le ignoră luni în șir”, explică dr. Moshe Shike, gastroenterolog de la Centrul de Oncologie din New York. De asemenea, senzația constantă de preaplin în ciuda unui apetit redus ar putea fi un simptom al cancerului ovarian, scrie eva.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL