7 ingrediente pe care nutriționiștii nu le folosesc niciodată

Monday, 07 January 2019, 10:50 Sursă: REALITATEA.NET

Vrei să gătești mai sănătos pentru a-ți fortifica organismul și a preveni acumularea kilogramelor în plus? Află ce ingrediente ocolesc specialiștii și ce ar trebui să alegi în locul lor.

Adaugă părerea ta

Iată ce ingrediente nu ar folosi nutriționiștii atunci când gătesc sau iau gustări:
 
1. Îndulcitorii artificiali

„Indiferent dacă este vorba despre ce am în cămară sau când fac cumpărăturile de la supermarket întotdeauna evit îndulcitorii artificiali. Studiile realizate au demonstrat legătura dintre aceste substanțe și un consum mai ridicat de zahăr, precum și dezechilibrul microbiomului de la nivelul tractului gastrointestinal”, explică dr. Ashley Reaver, nutriționist. Mai bine alege siropul de arțar sau adaugă fructe și scorțișoară pentru a intensifica gustul dulce al rețetelor pe care le pregătești.
 
2. Margarina

Atunci când a apărut margarina, a fost considerată o alternativă utilă pentru unt deoarece conține mai puține grăsimi saturate, dar având în vedere conținutul de grăsimi trans, a intrat pe lista de ingrediente evitate cu desăvârșire de specialiști. „Cred că este mai bine să folosești unt în loc de varianta artificială reprezentată de margarină. Dacă preferi o alternativă de tip vegetal poți alege avocado sau uleiul de cocos”, potrivit dr. Reaver.
 
3. Făina albă

Datorită gamei variate de produse apărute este foarte simplu să excluzi făina albă din cămara ta, scrie eva.ro. „Folosesc făina de migdale, de semințe de in, de ovăz și de hrișcă pentru a pregăti brioșe, plăcinte, clătite sau pâine. Aceste patru variante au un conținut mult mai ridicat de fibre și nutrienți decât făina albă și diminuează pofta de mâncare între mese”, explică dr. Monica Moreno, nutriționist.