Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 superalimente recomandate în sezonul rece

Wednesday, 21 December 2016, 11:56 Sursă: REALITATEA.NET

Banane

Un aliment hrănitor, indicat pe perioada iernii, bananele, sunt bogate în fibre alimentare. Le poţi consuma, cel mai bine, în prima parte a zilei, pentru că ai nevoie de energie pentru întreaga zi.

Conţin şi pectină, un tip de fibră care te protejează contra fluctuaţiilor de glicemie. Totodată, pectinele sunt indicate pentru că menţin senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Cereale integrale

Pe timpul iernii, corpul nostru are nevoie de zinc, mineral care ajută la protejarea imunităţii. Zincul se găseşte încereale, care sunt bune şi pentru că uşurează digestia. Alte surse importante de fibre sunt prunele uscate.

În cereale se găsesc şi fibre solubile, care ajută la buna funcţioare a sistemului cardiovascular. Importanţi pentru protecţia inimii sunt şi antioxidanţii, căci aceştia ajută la protecţia contra radicalilor liberi.

Migdale

Câteva migdale pe zi îţi vor asigura energia necesară pentru buna funcţionare a organismului. Conţin magneziu, bun pentru sănătatea creierului şi a inimii, dar şi calciu, minerale senţial pentru sănătatea oaselor.

Pentru că sunt bogate în calorii, nu trebuie să exagerăm cu consumul acestora, deoarece pot duce la acumularea de kilograme, mai ales dacă eşti predispus la obezitate. Au şi vitamina E, bună pentru sănătatea pielii.

Află ce alte alimente te protejează de boli iarna AICIVezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL