Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 obiceiuri alimentare la care să renunţi în anul 2020 (P)

Friday, 31 January 2020, 17:52 Sursă: Realitatea.NET

Însă pentru a depăşi astfel de obiceiuri, trebuie în primul rând să le conştientizezi, pentru ca pe viitor să le eviţi. Tocmai de aceea îţi venim în ajutor şi îţi spunem la ce obiceiuri alimentare ar trebui să  renunţi în 2020, pentru a avea un stil de viaţă mai sănătos.

Consumă mai puţină făină rafinată

Pâinea, produsele de patiserie, pastele şi dulciurile pe bază de făină rafinată sunt delicioase, însă acestea ar trebui evitate, deoarece nu sunt sănătoase pentru organism. În schimb, poţi înlocui aceste produse cu pâine şi cereale integrale, oferind astfel energie organismului, într-un mod sănătos. Făina albă rafinată funcţionează pe acelaşi principiu ca zahărul alb, ducând la o creştere rapidă a nivelului de zahăr din sânge. În plus, carbohidraţii rafinaţi obţinuţi prin consumul de făină albă pot duce la dezvoltarea celulelor canceroase. Pe lângă creşterea riscului de cancer, consumul de făină albă este asociat cu obezitatea, diabetul şi bolile cardiovasculare, dar şi cu afectarea sănătăţii digestive, deoarece nu conţine fibre şi substante nutritive esenţiale, care să susţină digestia.

Nu mai cumpăra sucuri carbogazoase

Încearcă să îţi prepari sucuri naturale acasă şi să eviţi sucurile garbogazoase din comerţ, care sunt nocive pentru organism. În primul rând, sucurile carbogazoase au un PH acid de 2.51, la fel ca oţetul. Consumate zilnic, băuturile carbogazoase pot duce la creşterea în greutate, la apariţia diabetului zaharat, pot provoca îmbătrânirea prematură, dar pot duce şi la formarea celulitei, din cauza retenţiei de apă.

Evită mâncatul pe fugă sau în maşină

Un alt obicei alimentar de care ar trebui să scapi este mâncatul pe fugă sau mâncatul în maşină. Conform studiilor de specialitate, consumul alimentelor pe fugă este mai periculos decât mâncatul în faţa televizorului şi poate duce la mâncatul excesiv, una dintre cauzele declanşării obezităţii. Dacă nu apuci să iei micul dejun acasă, încearcă să îţi pregăteşti un pacheţel cu mâncare pentru birou, pe care să îl serveşti atunci când ai timp, fără să mănânci în grabă.

Renunţă la cerealele cu zahăr

Poate că cerealele cu ciocolată şi alte arome artificiale sunt delicioase la micul dejun, însă conţin extrem de mult zahăr, care nu este sănătos pentru organism. Aşa că ar fi recomandat să înlocuieşti cerealele rafinate, cu cele simple, din fulgi de ovăz, secară, quinoa, nuci, etc. De asemenea, o altă opţiune sănătoasă pentru micul dejun este terciul de ovăz, care este hrănitor şi uşor de preparat.

Evită să mănânci mereu aceleaşi preparate

Chiar dacă mănânci în fiecare zi produse sănătoase, asta nu înseamnă că trebuie să consumi mereu aceleaşi preparate, deoarece organismul are nevoie de diversitate. O alimentaţie variată te ajută să asimilezi toate vitaminele, mineralele şi enzimele de care corpul tău are nevoie pentru a funcţiona corect. Aşadar, poţi include în meniul tău şi alte preparate, cum ar fi cerealele, fasolea, năutul sau laptele de ovăz, care se află şi în gama de produse bio de la Obio.

Aşadar, acestea ar fi cinci dintre obiceiurile alimentare la care ar trebui să renunţi în 2020, pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi pentru a te simţi în formă în fiecare zi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL