5 metode care te ajută să-ţi creşti şansele de angajare

Friday, 07 February 2014, 14:48, Sursă: REALITATEA.NET

Să aplici pentru job-uri pentru care nu eşti calificat (lucru pe care îl fac aproape jumătate din oamenii care îşi caută job), este contraproductiv. Competiţia e prea acerbă şi, oricum, chiar şi candidaţii calificaţi nu sunt sunaţi. Aşa că în loc să aplici la întâmplare, mai bine foloseşte-ţi timpul productiv. Jurnaliştii de la careerealism.com au cinci sfaturi de dat, scrie cariereonline.ro.

Adaugă părerea ta

Voluntariatul

Voluntariatul îţi poate creşte şansele să te angajezi dacă îl abordezi în acest sens. Eşti profesor şi nu ai job? Atunci încearcă să te oferi voluntar în programele şcolare. Eşti web designer? Găseşte o organizaţie non-profit care are nevoie de un site nou şi oferă-ţi serviciile pro bono. Prin voluntariat ai ocazia să-ţi antrenezi abilităţile şi să-ţi măreşti portofoliul.

Network
Networking-ul are două părţi: una e legată de contactele vechi cu care trebuie să reintri în legătură, cealaltă este legată de contactele noi pe care ţi le poţi face. E bine să-ţi selectezi contactele în funcţie de ce te interesează. Du-te le evenimente, cunoaşte oameni şi ţine legătura cu foştii colegi şi cunoştinţele care contează. Citeste mai mult...