5 grăsimi care nu te îngraşă

Tuesday, 01 April 2014, 23:01, Sursă: REALITATEA.NET

Cu siguranţă ştii că dacă mănânci grăsimi, te îngraşi. Întreaga societate este orientată spre alimentaţia "fără grăsimi" sau măcar "scăzută în grăsimi", considerând că e mai sănătos.

Adaugă părerea ta

În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. Majoritatea alimentelor care sunt etichetate "fără grăsimi" sau "scăzute în grăsimi" sunt rafinate şi procesate, în urma acestor procese fiind eliminate grăsimile şi înlocuite cu… zahăr. Aşa încât alegerea acestor produse nu este foarte fericită. Cu atât mai mult cu cât unele grăsimi chiar sunt bune pentru sănătate, esenţiale pentru starea de bine. Corpul uman are nevoie de grăsimi pentru a funcţiona corespunzător, mai ales că vitamine precum A, D, E şi K sunt solubile în grăsimi. Acest lucru înseamnă că organismul nu le poate asimila decât în prezenţa grăsimilor.

Iată care sunt cele mai sănătoase 5 grăsimi care nu te îngraşă, ci te ajută să te menţii în formă.

1. Nuci

Nucile sunt bogate în nutrienţi, grăsimi sănătoase şi proteine. Nucile sunt surse importante de acid alfalenoleic (din gama omega-3), L-arginina, fibre solubile şi vitamina E. Aceste substanţe ajută la reducerea colesterolului, prevenirea bolilor cardiovasculare, echilibrarea nivelului glicemiei, îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO