Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziţii în şapte judeţe: sunt vizate persoane care au prejudiciat statul cu 17 milioane de lei

Thursday, 25 February 2016, 10:35 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi efectuează 31 de percheziţii domiciliare, pe raza a şapte judeţe din ţară: Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Hunedoara, Ilfov şi Iaşi. Activităţile se desfăşoară la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile societăţilor administrate de acestea, urmând a fi puse în executare 18 mandate de aducere.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009 - 2015, administratorii societăţilor economice, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori), ar fi angrenat firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive în valoare totală de peste 10.000.000 de euro (peste 48.000.000 de lei), pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul general consolidat ar fi fost prejudiciat cu peste 4.000.000 de euro (peste 18.000.000 de lei), se precizează într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienţei banilor, cunoscând că provin din evaziune fiscală.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, iar la ea participă peste 200 de poliţişti şi jandarmi.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL