Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

27 martie - Sărbătoare importantă pentru credincioși - Ce sfinți sunt pomeniți azi

Friday, 27 March 2020, 06:05 Sursă: Realitatea.NET

Ortodoxe
Sf. Mc. Matroana din Tesalonic; Sf. Mc. Filit şi Lidia, soţia sa, cu cei 4 fii ai lor

Greco-catolice
Sf. cuv. m. Matrona din Tesalonic

Romano-catolice
Sf. Rupert, ep.

Sfânta Muceniţă Matroana din Tesalonic este pomenită în calendarul creştin ortodox la 27 martie.

Sfânta Muceniţă s-a aflat în slujba unei femei de credinţă iudaică, Pautilla, care era soţia guvernatorului Tesalonicului. Din tinereţea Sfânta Matroana era creştină şi pentru că nu intra în sinagogă alături de stăpâna sa, ci se ducea la biserica creştinilor, era foarte rău chinuită de aceasta.

Într-o zi aflând Pautilla că Sfânta Matroana a fost din nou la biserică, a bătut-o şi a închis-o legată într-o cameră întunecoasă, patru zile, fără apă şi mâncare. După acest timp fiind găsită de stăpâna sa dezlegată şi stând la rugăciune, a fost din nou bătută şi închisă până a murit.

Trupul său neînsufleţit a fost aruncat de cea care a omorât-o de pe zidul casei, fiind foarte înalt. După acelaşi zid a alunecat din greşeală şi ucigaşa şi zdrobindu-se a avut parte de o moarte rea.

De aici moaştele Sfintei Matroana au fost adunate de credincioşi şi au fost îngropate cu multă cinste. Mai târziu, Alexandru, episcopul Tesalonicului, a zidit o biserică în numele sfintei, punând aici şi cinstitele sale moaşte.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL