Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

2 noi tulpini ale Sars-Cov-2 descoperite în SUA. Cercetători: ”Coronavirusul trece printr-o perioadă de schimbări semnificative!”

Thursday, 14 January 2021, 16:47 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Tulpina nouă, despre care cercetătorii nu au în prezent suficiente informații, a devenit dominantă în doar câteva săptămâni în Columbus, capitala statului Ohio.

”Varianta din Columbus are baza genetică a cazurilor similare pe care le-am studiat, dar prezintă trei mutaţii ce reprezintă o evoluţie foarte importantă”, a explicat Dan Jones, profesor de patologie la Universitatea Ohio State, care a participat la studiu. Cercetătorul a precizat că această nouă variantă ”a sporit transmisibilitatea (coronavirusului) comparativ cu variantele mamă”. În acest context, măsuri precum limitarea deplasărilor vor fi insuficiente pentru prevenirea râspândiri coronavirusului, a avertizat acesta. 

Studiul nu a fost revizuit încă de comunitatea ştiinţifică, însă, potrivit concluziilor, noul coronavirus trece printr-o perioadă de schimbări semnificative în ce priveşte componenţa sa genetică.

Deşi este prea devreme pentru a determina cât de contagioase sunt noile tulpini, virusul circulă în rândul populaţiei de mai multe luni şi experimentează mutaţii, subliniază cercetătorii. Aceștia au transmis că este prea devreme să se pronunțe și asupra eficienței împotriva noilor tulpini a vaccinurilor apărute.

Despre existența unei ”variante americane” a coronavirusului a vorbit și Grupul de lucru de la Casa Albă la începutul lunii, după explozia noilor infectări din ultimele luni. 

Cele două variante sunt rezultatul unor mutaţii survenite în SUA şi nu sunt importate din alte ţări din martie când a început secvenţierea, notează hotnews

Bilanțul epidemiei din SUA, cea mai afectată țară din lume, depășește 23,6 milioane de cazuri Covid-19 și 394.035 de decese.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL