Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

12 focare de coronavirus la Spitalul Județean Brașov. Situație dramatică!

Wednesday, 14 October 2020, 15:36 Sursă: Realitatea.net

Măsura a fost luată, pe de-o parte, din cauză că aici ajung tot mai mulți pacienți cu Covid, deși aceasta nu este o unitate destinată acestei boli. În plus, o mare parte din personal a intrat în concediu medical, după ce în secțiile spitalului au apărut nu mai puțin de 12 focare de boală.

Medicii spun că 30 la sută dintre pacienții care vin la Spitalul Județean cu diverse afecțiuni sunt descoperiți pozitiv la testul Covid-19. Iar pentru acești bolnavi se găsesc tot mai greu locuri în spitalele suport Covid.

Călin Cobelschi, managerul Spitalului Județean Brașov: „Acum vine bomba! UPU este copleșit! Prezentările la UPU sunt de 80 – 100-120 pe zi. Cam 30 la sută din ei devin pozitivi, adică la test îi descoperim că sunt pozitivi. Niciun spital din zonă nu ne preia bolnavi Covid pozitiv. Deci noi trebuie să ne descurcăm singuri la nivel de trei județe”

Spitalul este într-o situație delicată și din cauză că mulți medici, asistente și infirmiere au intrat în concediu medical după ce, pe secții au apărut nu mai puțin de 12 focare Covid-19.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL