1 Decembrie: Trenul Regal va opri la Ploieşti, în călătoria simbolică de la Sinaia la Bucureşti

Thursday, 27 November 2014, 21:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
Astfel, pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Marii Uniri, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu vor face un drum simbolic, pe parcursul întregii zile, cu Trenul Regal, un omagiu în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria. În tren vor fi prezenţi şi alţi membri ai Casei Regale, Alteţele Lor Regale Principesa Maria şi Principele Nicolae, iar invitaţi vor fi şi Alteţa Sa Imperială şi Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soţul ei.
Anul acesta, trenul va opri în Ploieşti, Focşani, Râmnicu-Sărat şi Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la Bucureşti. Locuitorii acestor oraşe sunt invitaţi să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu Întemeietorilor României Mari, acesta fiind sensul Zilei de 1 Decembrie.
Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Ferdinand cel Loial, în anul 1928. Trenul Regal va porni pe 1 decembrie din Gara Sinaia, la ora 9.08 şi va sosi în Gara Ploieşti Sud, la ora 10.19, urmând să pornească din nou în călătorie la ora 10.38.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LOCAL