1 Decembrie: militarii au făcut repetiţia generală pentru Ziua României

Saturday, 24 November 2018, 13:38 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ 3.000 de militari, inclusiv străini, au participat, sâmbătă, în zona Arcului de Triumf din Bucureşti, la repetiţia generală pentru parada militară de 1 Decembrie. Brigada Rutieră a Capitalei a impus şi restricţii de circulaţie.

Adaugă părerea ta

Anul acesta, vor participa la parada militară naţională peste 4.000 de militari care vor trece pe sub Arcul de Triumf. Pentru prima dată, vor trece o serie de detaşamente care amintesc de tradiţiile poporului român şi de luptele duse în Primul Război Mondial pentru reîntregirea României, potrivit generalului-locotenent Adrian Tonea, cel care coordonează pentru al patrulea an consecutiv parada de 1 Decembrie, conform Mediafax.

De asemenea, în acest an, la parada militară, vor participa în jur de 500 de militari străini constituiţi în 21 de detaşamente, din 20 de ţări, cu un număr de peste 200 de mijloace tehnice, atât ale Armatei României, cât şi ale ţărilor partenere.

Astfel, pe 1 Decembrie, vor zbura deasupra Arcului de Triumf în jur de 50 de mijloace aeriene, respectiv elicoptere IAR 330, IAR 99 Şoim, F-16, F-18 ale forţelor armate canadiene, C-130 Hercules, C-27J Spartan, dar şi piloţii celei mai îndrăgite formaţii de acrobaţie aeriană din România, "Iacării Acrobaţi".

MiG-urile vor survola în alte localităţi din ţară, unde se vor desfăşura parade militare locale.