Şefa TVR, Doina Gradea, audiată în Parlament

 
Doinea Gradea TVR
Doinea Gradea TVR

Preşedintele - director general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, urmează să fie audiată marţi în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, începând cu ora 14,00.TVR s-a aflat recent într-un scandal legat de salariile şi onorariile plătite unor jurnalişti sau invitaţi. Reacţia conducerii TVR după dezvăluirile din presă a fost şi mai şocantă: Doina Gradea le-a cerut jurnaliştilor să-şi dezvăluire sursele şi a ameninţat cu consecinţe legale.

Potrivit ordinii de zi a comisiei Din Cameră, această audiere va avea ca temă scrisoarea adresată comisiei de către organizaţii locale ale jurnaliştilor.

Este vorba despre o scrisoare deschisă semnată de mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii profesionale referitoare la situaţia "îngrijorătoare" în care se află televiziunea publică.

Organizaţiile, între care ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Freedom House România, cer demiterea urgentă a Doinei Gradea, invocând "cazuri de cenzură" şi "intimidare" în televiziunea publică.

Audierea preşedintelui - director general al Societăţii Române de Televiziune trebuia să aibă loc pe 21 noiembrie, dar Doina Gradea a transmis atunci că nu poate participa.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?