Rugăciunea preferată a regelui Mihai, pe care a găsit-o pe o foaie de hârtie

Regele Mihai
Regele Mihai

Rugăciunea care l-a impresionat cel mai mult pe regele Mihai a fost găsită de acesta pe o foaie de hârtie, nu știa cine îi este autorul sau cine a scris-o, însă a păstrat-o lângă el de-a lungul întregii vieți.Rugăciunea preferată a regelui Mihai vorbește despre semnul egal pus de Dumnezeu între toți oamenii:

"Părinte ceresc, care ai făcut oamenii după asemuirea Ta, care-i iubești pe toți, nu îngădui ca familia noastră să se desprindă de Tine, făurind bariere de rasă sau culoare.

Precum Fiul Tău, Mântuitorul nostru s-a făcut dintr-o femeie evreică, s-a bucurat de credința unei femei siriene și a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii care l-au căutat și a lăsat să-i poarte crucea un african, așa învață-ne și pe noi să-i primim la fel pe toți, de toate rasele, ca pe moștenitorii Împărăției lui Iisus Hristos, Domnul nostru".

Regele povestește, în dialogurile cu Mircea Ciobanu din anul 1991, că a găsit această rugăciune pe o foaie de hârtie și că cel care o transcrisese a uitat să noteze și numele autorului ei.

"Se referă la un singur lucru, la semnul egal pe care Dumnezeu l-a pus între oameni. Felul cum este gândită o face prețioasă, mă emoționează ori de câte ori o redescopăr", a mărturisit regele.

Fostul monarh al României a mărturisit și care este gândul care l-a impresionat cel mai mult de-a lungul vieții:

"Am găsit mai demult scris pe o placă de faianță următoarele cuvinte:

- A fi tăcut este o umilință.

- A fi tăcut când e vorba de defectele altora este caritate.

- A fi tăcut în a nu rosti cuvinte inutile este penitență.

- A fi tăcut la locul și la timpul potrivit este prudență.

- A fi tăcut când îți duci crucea este eroism".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?