Romgaz şi Transgaz, condiție pentru Primăria Capitalei privind livrările de gaze la parametri optimi

 
Bucureştenii tremură de frig în apartamente. RADET îşi cere scuze şi dă vina pe ELCEN
Bucureştenii tremură de frig în apartamente. RADET îşi cere scuze şi dă vina pe ELCEN

Romgaz și Transgaz au decis, în urma unor noi negocieri, să reia livrările de gaze către Electrocentrale Bucureşti, la parametri optimi, cu condiția ca Primăria Capitalei, dar și Electrocentrale București să vină cu un plan concret de achitare datoriilor și ca măcar o parte din ele să fie achitate până la finalul anului curent, potrivit Realitatea TV.

După trei luni de avertismente şi somaţii, Romgaz și Transgaz au decis, sâmbătă, să limiteze livrările de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti, producătorul de energie termică al Capitalei. Astfel, temperatura apei a scăzut de la 90 de grade Celsius, la mai puţin de 50 de grade, ceea ce înseamnă că în multe dintre casele bucureştenilor caloriferele au fost aproape reci.

Vorbim de datorii de peste 500 de milioane de lei pe care le-a acumulat Electrocentrale București către principalii furnizori de gaze. Deși a primit avertismente încă din luna septembrie că vor fi tăiate livrările de gaze, nu au reușit cei de la Elcen să achite aceste datorii. Astfel că, în cursul zilei de sâmbătă, Romgaz și Transgaz au diminuat cantitatea livrărilor de gaze, ceea ce a dus ca temperatura la care a fost încălzită apa să scadă foarte mult, iar Elcen a fost nevoită să folosească resurse proprii din rezervele de păcură pentru a încălzi apa la temperaturi optime, a transmis corespondentul Realitatea TV.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?