Românii și fenomenul "frica de diesel"

 

Pentru că în ultimul an s-au vehiculat multe știri legate de faptul că marile orașe din Occident vor interzice accesul mașinilor cu motoare diesel, românii au încercat să se pună la adăpost, de frică să nu dea banii degeaba pe o mașină pe motorină. Așa că, în ianuarie motoarele pe benzină dețin un procent de 63% din vânzările totale.În prima lună a anului 2019 s-au vândut peste 11.000 de autovehicule pe piaţa locală, în creştere cu peste 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, informează datele APIA.

În funcţie de tipul de combustibil, prima lună a anului 2019 consemnează un raport favorabil autoturismelor cu motoare pe benzină, care deţin un procent de 63,1% din total, semnificativ mai mare comparativ cu ponderea pe care o aveau în prima lună a lui 2018 (50,9%).

În ceea ce priveşte autoturismele “verzi“ (electrice şi hibride), ponderea acestora continuă să fie una importantă, înregistrând în această primă lună a lui 2019 o cotă de 3,6% din total piaţă. Pe segmente, se consemnează o creştere de 12,9% la autoturismele electrice 100% şi o scădere de 75,5% la cele plug-in. Pe de altă parte, autoturismele hibride înregistrează o creştere de 143,4%.

Acestă evoluţie constant pozitivă din ultimii ani, demonstrează faptul că stimulentele de care autoturismele „verzi” beneficiază prin Programul Rabla Plus, ajută la o mai rapidă penetrare pe piaţă a acestora, iar în masura în care stimulentele se vor menţine în aceiaşi parametrii, acest fapt poate genera un mai mare interes al constructorilor globali pentru România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cristian
27 Feb 07:35
Dezinformarea populației și educarea negativă cu inducere de spaima,frică și nesiguranță sunt elemente ale tehnicii de îndobitocire a poporului.Cine a scris acest articol i s-au întâmplat să stea cu propria mașină în spatele unui auto cu GPL?Daca nu,îi sugerez ca să vadă care auto turism poluează cu adevărat.Dieselul poluează?În acest caz, poate vă puneți întrebarea:cum a ajuns motorina la preț mai mare decât benzina?Prețul de rafinare diferă enorm dar la pompă nu se vede decât intenția distribuitorului de profit.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?