"România 2019". Președintele, ales la Realitatea TV. Clasament-surpriză al ediției din Neamț

 
România 2019, ediția de la Piatra Neamț / Clasament general
România 2019, ediția de la Piatra Neamț / Clasament general
România 2019, ediția de la Piatra Neamț / Clasament general Clasamentul ediției Piatra Neamț

Președintele se alege la Realitatea TV. Cozmin Gușă a prezentat în ediția de la Piatra Neamț un sondaj intern al partidelor și a analizat împreună cu invitații săi, în emisiunea ,,România 2019”, primii cinci candidați pentru alegerile prezidențiale.

Cei patru jurați ai emisiunii au disecat discursurile susținătorilor și au punctat fiecare intervenție. Decizia publicului, cel de-al cincilea jurat, a făcut diferența în clasament.

"Pornim de la sondajul pe care l-am prezentat, care este o medie a două sondaje, ale celor două partide, am făcut o medie artimetica, nu sunt diferite mult, Iohannis este într-un sondaj cu 40 de procente, în celălalt cu 32, e pe locul întâi, pe locurile 2 și 3 sunt Dan Barna și Viorica Dăncilă, 16 și 15 la sută, apoi Mircea Diaconu, susținut mai mult de Pro-România, la cota de 9 la sută, ceea ce nu e puțin deloc și nici 7 la sută pe care îl are Paleologu, care este tot un candidat independent, sigur, dar din partea PMP-ului. Chestia cu independența lui Paleologu, el așa este înscris și mai este o apariție interesantă Alexandru Cumpănasu cu 4 la suta, un candidat antisistem, din interior, și Kelemen Hunor cu trotineta lui electrică, cu 3 la sută", a spus Cozmin Gușă.

Susținătorii fiecărui candidat au evidențiat pe parcursul emisiunii principalele atuuri ale celor înscriși în cursa prezidențială.

Iulian Bulai, deputat USR, susținător Dan Barna: "Barna merită să fie președintele României pentru că, spre deosebire de Iohannis, e un om viu, care intervine punctual, nu așteaptă atunci când trebuie să acționeze cu fermitate, e reprezentanul unei generații de copii lăsați acasă de tatăl care a plecat să muncească în străinătate, tatăl lui a muncit 12 ani în străinătate. Dan Barna este reprezentantul unei generații care a rămas acasă, plin de dorul părinților a ales să se implice. Este un antreprenor politic".

Liviu Harbuz, președintele Pro România Neamț, susținător Mircea Diaconu: "Mircea Diaconu, pentru că este într-adevăr un independent, un om care are empatie pentru cetățenii români, care vrea sa restabilească relația între cetățean și stat, relație afectată, el nu va fi un președinte jucător, spectator, dictator că am fost aproape, mă refer la Dragnea, el va fi un mediator. Avem nevoie de un președinte care să sprijine o reformă administrativă, pentru a ne salva de o criză economică, e un om ce nu poate fi condiționat, e independent".

Bogdan Gavrilescu, PMP, viceprimar Piatra Neamt, susținător Theodor Paleologu: "Paleologu este cel mai bun pentru că poate aduce un plus valoare în ceea ce înseamnă învățământ, meritocratie, repunerea pe făgașul normalității a statului de drept, ierarhie normală, pe merit, pe tot ce înseamnă competență, Toader Paleologu a predat în 3 țări, de asta spun că poate aduce plus-valoare, România poate să acceseze și să evoluzeze doar printr-un învățământ bun, trainic care poate să dea în viitor noi oameni de valoare, un președinte jucător cum a fost Băsescu și cu siguranță Paleologu să poată duce mai departe lucrurile pe unirea cu Republica Moldova".

Laurentiu Leoreanu, deputat PNL, susținător Klaus Iohannis: "Iohannis, un bărbat de stat, candidatul de forță serios, care știe măsura lucrurilor. Evoluția omului politic, evoluția profesorului Iohannis, apoi inspector, un om implicat, apoi primar de 4 ori al Sibiului, ales, într-un oraș în care sibienii au un nivel de trai, și-au declarat satisfacția față de activitatea fostului primar Iohannis. Ulterior, președinte al României, putem observa un parcurs firesc, un om care nu a ars etape, un om care a acumulat de la etapă la etapă și astăzi e în vârful acestei ierarhii".

Răzvan Cuc, ministru PSD, susținător Dancila: "Este o femeie cu o capacitate de muncă și toleranță extraordinar de mare și aceste calități vor genera niște lucruri pentru România, ea nu va sta să constate și va lua decizii, echilibrul pe care îl arată și în guvern îl va pune în aplicare să nu mai existe această dezbinare Doamna Dăncilă își va face propria agendă, nu îi va face nimeni agenda, Moldova va fi un subiect important, nu ca la Iohannis care nu a avut un proiect de țară".

Juriul avizat al emisiunii România 2019 a ascultat atent toate cele cinci expuneri și la final a dat note fiecărui combatant.

Clasamentul a fost finalizat cu notele cele mai importante, cele acordate de public.

VOTUL PUBLICULUI a fost: Mircea DIACONU 1 punct, Dan BARNA 2 puncte, Viorica DĂNCILA 3 puncte, Theodor PALEOLOGU 4 puncte și Klaus IOHANNIS 5 puncte.

CLASAMENTUL ediției de la NEAMȚ: pe locul 1, la egalitate, Klaus Iohannis și Dan Barna - 19 puncte, locul 2 Viorica Dăncilă - 14 puncte, Mircea Diaconu - 13 puncte, Theodor Paleologu - 12 p

Clasamentul general cu totalul edițiilor: locul 5 Dan Barna - 59 puncte, locul 4 Mircea Diaconu - 70p, locul 3 Viorica Dăncilă - 86p, locul 2 Theodor Paleologu - 97 puncte și locul 1 Klaus Iohannis, cu 113p.

Cozmin Gușă vă așteaptă și la finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, de la ora 20:30, cu noi ediții incendiare ale emisiunii, în direct, de la Cluj și Bistrița.

Numărul la care puteți trimite un sms cu numele candidatului preferat este 1278 - număr valabil în toate rețelele, mai puțin DIGI. Pentru a vota corect, trebuie să trimiteți DOAR numele de familie al candidatului favorit. Telespectatorii pot vota de la ora 20:30. Costul unui sms este de 1 euro, iar banii care se strâng vor fi donați Comitetului Olimpic Român, pentru pregătirea sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
#dreptatesiadevar
23 Sep 10:09
Un sondaj masluit domnule Cosmin Gusa, cel pe care dumenata il prezinti ca ar fi pe primul loc este cel care a dat cu fluit la justitie,nici pana astazi Nu stim ,noi, cei care mai avem o farama de creier ca acest individ de Iohannis a luat cu japca doua case prin fals si uz d efals, a avut doua recursuri extraordinare in justitie si de fiecare data JUSTITIA I-A SPUS ADEVARUL CA SUTN LUATE PRIN FALS SI CULMEA OMUL ESTE PREZENTAT CA FIIND PE PRIMUL LOC. STAM SI EN ITNREBAM INC E TARA TRAIM ? SUNTEM CUMVA NORMALI LA CAP / NU CRED!!!!!!! Daca primul om ins tat ne tot toaca toata ziua cu justitia dumenalui este cel care a incalcat JUSTITIA ASA CA SA NE LIPSEASCA CU ACESTE GOGOSI UMFLATE!!!!! OMULA CESTA ESTE SUSTINUT DE NISTE FORTE OBSCURE DE AFARA SI DIN ITNERIOR CA CEI DE AFASRA SA MAI SUGA LA GREU SI NOI ROMANII SA RAMANEM SARACI, ASTA-I REALITATEA CRUDA, DAR O VEDEM CU TOII IN FICARE ZI. !!!!! NU AVEM NEVOIE D EUN PRESEDINTE CA IOHANNIS CARE VINE S ANE DEA LECTII DE JSUTITIE DAR OMUL ESTE PE PRIMUL LOC LA INCALCARI FLAGRANTE ALE JUSTITIEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SA NU MAI VENITI DOMNUEL COSMIN GUSA CU ASEMENEA ABURELI CA NU TINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AVEM NEVOEI D EUN PRESEDINTE CARE SA FIE FERM IN REALTIILE ITNERNAITONALE, S ANUS E LASE CALCAT IN PICIOARE,S ANU FACA CONCESII COTNRARE ITNERESLOR NATIO NALE ALE ROMANIEI !!!!!!!!!!!!!!!!!IN REST POATE SA DOARMA 24/24 ORE DAR SACAND ESTE VORBA D EITNERESUL ANTIONAL S AFIE INS TARE S ALE SUSTINA.!!!!NU POATE SA FACA ASA CEVA , ATUN CI S APELCE CA NIMENI NU ESTE D ENEINLOCUIT IN TARA ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?