Raport al experților militari suedezi: Rusia se pregătește de un război la scară largă

 

Un raport al Institutului Suedez pentru Studii de Apărare susține că Rusia se pregătește pentru un posibil război la scară largă. Armata rusă se pregătește să participe la conflicte militare din ce în ce mai mari. Acest lucru este menționat într-un raport elaborat de Institutul Suedez pentru Studii de Apărare (FOI).

Autorii raportului au analizat exercițiile militare în Rusia în perioada 2009-2017. Aceștia susțin că, începând cu anul 2009, armata rusă, care a participat anterior la mai multe conflicte locale, a început să se pregătească pentru războaiele regionale de lungă durată, cu oponenți de nivelul Chinei și al NATO, scrie site-ul meduza.io, citat de Deschide.md.

Raportul notează, de asemenea, că în ultimii ani armata rusă și-a sporit considerabil pregătirea în luptă și este capabilă să treacă rapid de la îndeplinirea sarcinilor de pace, la război.

„Rusia este pregătită să folosească metode militare. Este important să înțelegem cum se poate întâmpla acest lucru în cele mai grave scenarii. Exercițiile militare oferă o idee despre acest lucru ", a declarat autorul studiului Juhan Nurberg.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Se auto-distrug !
07 Feb 14:31
In urma tuturor popoarelor prea razboinice au ramas doar povestile si niste familii ici si colo care pretind ca provin din popoarele respective. Totul sa dus ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?