Europa Liberă: PSD cumpără un judecător de la CCR cu postul lui Ciorbea

 
Petre Lazaroiu vrea postul lui Victor Ciorbea
Petre Lazaroiu vrea postul lui Victor Ciorbea

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu ar fi primit oferta de la PSD de a deveni Avocatul poporului după ce, la 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea acestei instituții.Informația a fost confirmată, pentru Europa Liberă, din surse politice provenite, deopotrivă, din rândul puterii și al opoziției. Cel mai probabil este postul de Avocat al poporului oferit ca recompensă, deși se pare că PSD ar fi pus între opțiuni și un post în Consiliul de Administrație al BNR.

PSD are nevoie de securizarea instituției Avocatului poporului, întrucât șeful acestei instituții este singurul care poate ataca la CCR o ordonanță de urgență adoptată de Guvern, scrie Europa Libera.

Petre Lăzăroiu este judecătorul CCR care a primit competența de a redacta raportul despre completurile de trei judecători, asupra căreia CCR se va pronunța pe 19 aprilie. O decizie favorabilă la sesizarea înaintată de Florin Iordache avantajează 176 de politicieni care au fost judecați de completurile de trei judecători, fără să fie consacrate expres ca fiind specializate în acte de corupție.

Între aceștia, Liviu Dragnea este beneficiarul direct al eventualei admiteri de către CCR a sesizării lui Iordache.

Petre Lăzăroiu s-a purtat neobișnuit, susțin sursele citate. A fost plecat până în preziua ședinței la care se dezbătea sesizarea privind completurile de trei judecători și le-a lăsat colegilor săi mai puțin de 12 ore pentru consultarea documentarului. A doua zi, când s-a cerut amânarea unei decizii în plenul CCR, Petre Lăzăroiu și-a anunțat colegii că trebuie să se interneze pentru probleme la coloana vertebrală.

Petre Lăzăroiu este la Curtea Constituțională din vremea lui Traian Băsescu. Fostul președinte l-a numit pe un rest de mandat, pe locul pe care îl lăsase liber decesul lui Petre Ninosu. Doi ani a funcționat astfel Lăzăroiu, din 2008 până în 2010. Apoi, Traian Băsescu l-a numit din nou pe Lăzăroiu pe un mandat complet, care îi expiră la începutul lunii iunie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stefan
12 Apr 12:03
Dragnea va cadea in curand ,dar nenorocirea noastra este ca avem o productie enorma de lichele gata de orice ,numai sa traiasca bine fara sa faca nimic.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?