Protest inedit în fața MAE: Se ”votează” DEMISIA lui Meleșcanu

 
Protest MAE
Protest MAE

Protest după ultima umilire a Diasporei. Zeci de persoane cer la această oră demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, după ce mii de români nu au putut vota la europarlamentare

În fața ministrului de Externe, ”se votează” și acum. Oamenii nemulțumiți de modul în care MAE a organizat alegerile europarlamentare în străinătate au organizat un protest imediat: ei au amenajat o secție de votare și pur și simplu votează. Doar că pe ștampilă nu scrie VOTAT, ci DEMISIA.

La alegerile europarlamentare din data de 26 mai, românii din Diaspora au stat și peste 8 ore la coadă pentru a vota, iar o parte din ei nu au mai ajuns să își exprime votul întrucât secțiile s-au închis.

Au fost cozi la secțiile de votare din Nurnberg, Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen, Berlin, Stuttgart și multe altele.

Moţiune simplă împotriva ministrului de Externe, depusă la Senat

Tot luni, moţiunea simplă "26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu", iniţiată de senatori USR, PNL şi PMP, a fost depusă în plenul Senatului.

"USR, PNL şi PMP au strâns semnături pentru a depune o moţiune simplă intitulată '26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu'. În consecinţă, vă rugăm să dispuneţi măsurile necesare în vederea declanşării procedurilor legale pentru dezbaterea acestei moţiuni", a anunţat liderul grupului USR din Senat, Adrian Wiener.

Deputatul USR Cristina Prună declara, săptămâna trecută, că prin această moţiune simplă iniţiatorii cer demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru modul în care a organizat în 26 mai alegerile europarlamentare şi referendumul în diaspora.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Desfiintati votul de afara,tăiati suferina din rădăcini
04 Jun 05:48
A fi radical insemnă să mergi la rădăcina lucrurilor.Dacă votul la emigratie provoacă atâta suferintă ,desființați-l frate,nu aveti intelgere,măcar milă in fața suferintei !Si ar scuti si politicieni de mijloace de manipulare,oamenii din dispora ar pierde ceva bani sau interese,dar scăpăm de necazuri.Că asa cum erau organizate alegerile cu 4-500 de sectii de votare ,emirantii din Berlin,ca sa indeplinească dorinta arzătoare ,puteau veni la Viena sa voteze,decât sa plâng pe scările ambasadei unde functioneaza Emil Hurezeanu si imparte stampile putine .Si chiar cei din SUA c a nu sunt arondati,ci doar manipulati ,foarfeca și fierul ,ca nu mai intrâm si noi in copetitie pe programe ,ci doar cu hastagii ,manipulări si tiranii.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?