Protest diaspora: aproape 300 de plângeri depuse la Parchet

 
Protest diaspora: 238 de plângeri depuse la Parchet. Audierile continuă şi în weekend
Protest diaspora: 238 de plângeri depuse la Parchet. Audierile continuă şi în weekend

La mai bine de o săptămână de la protestele violente din 10 august, plângerile penale continuă să apară. Până în acest moment, aproape 300 de persoane au reclamat intervenția violentă a jandarmilor. De luni, ancheta se mută la Parchetul General, unde sunt așteptate persoanele rănite pentru a depune mărturie sau plângere.



UPDATE duminică: Aproape 300 de persoane au depus plângeri.

UPDATE: De la începutul săptămânii, au fost depuse, în total, 257 de pângeri, iar 119 persoane au fost audiate.

Numărul plângerilor din partea persoanelor care au participat la protestul din 10 august şi care au fost înregistrate până vineri a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri în dosarul privind anchetarea evenimentelor respective, în care au fost rănite mai multe persoane, a anunţat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sâmbătă, până în ora 14:00, alte aproximativ 20 de persoane s-au prezentat la Parchet.

Sunt în curs de desfăşurare activităţi investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violenţelor, inclusiv din rândul forţelor de ordine, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, Parchetul mai anunţă că sâmbătă şi duminică, între orele 9:00 şi 14:00, este program cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu, nr. 3 , sector 4, Bucureşti, iar de luni se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, bulevardul Libertăţii nr. 12, sector 5.

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuşi unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenţia opiniei publice. Totodată, reiterează asigurarea efectuării unor anchete imparţiale şi efective pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum şi al stabilirii responsabilităţilor legale", se menţionează în comunicat.

Reamintim că procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Alin
19 Aug 20:06
După spusele doamnei Dan, violențele au pornit de la un grup de circa 1000 de manifestanți care au încercat să intre în palatul Victoria. Acești oameni, deși nu erau înarmați, au fost atât de bine organizați, încât jandarmii echipați până în dinți nu au reușit să rețină pe niciunul dintre ei. Pentru mine, acest lucru înseamnă fie că acei manifestanți făceau parte din niște trupe speciale deosebit de bine antrenate, fie că jandarmii erau beți sau drogați și nu au fost în stare să-și facă datoria, fie că jandarmii au fost conduși de niște indivizi total incompetenți, fie că s-a dorit accentuarea violențelor din piață pentru a fi compromisă imaginea manifestanților anti-PSD. Cât despre faptul că acele gaze folosite aveau certificate de conformitate și termen de garanție, sunt convins de acest lucru, dar aveau și o fișă tehnică în care sunt prezentate și riscurile pentru sănătate ale substanțelor chimice folosite, precum și instrucțiuni de utilizare. Publicarea de către jandarmerie a acestor documente ar face lumină în toate discuțiile privind legalitatea utilizării gazelor lacrimogene în piața Victoriei.
Răspunde
0 0
Ana
18 Aug 22:29
257 de oameni nevinovați maltratati de jandarmii lui Dancilă.
Răspunde
0 0
Țurlui
18 Aug 18:37
Jandarmeria știa că pe 10 August vor interveni în forță și vor sparge mitingul diasporei deoarece forțele lor au fost suplimentare cu trupe din provincie iar elementele de identificare al lor au fost sterse.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?