Procurorii din dosarul "10 august", judecaţi de Inspecţia Judiciară

 

Procurorii care au deschis dosarul protestului diasporei din 10 august sunt cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară, potrivit Realitatea TV.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Gheorghe Coşneanu, şeful Secţiei Parchetelor Militare din PÎCCJ, Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ.

Potrivit comunicatului Inspecţiei Judiciare, inspectorii au constatat că, prin raportare la situaţia personalului şi a volumului de activitate constatate la SPM şi PMTMB, delegarea procurorilor nu numai că nu se impunea, dar a fost chiar lipsită de oportunitate.

Prin eludarea dispoziţiilor ordinului încălcat, inclusiv de către un procuror cu o funcţie de conducere, inspectorii au apreciat că se creează un precedent privind lipsa de subordonare a procurorilor şi suspiciunea lipsei de imparţialitate în soluţionarea cauzelor.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Lazar
16 Jan 00:00
mirciulica, esti prajit rau de tot ... ce are geometria cu activitatea LEGALA a unui procuror !? O sa vina o vreme cind o sa iti doresti sa ai cu cine vorbi ... lumea se plictiseste de filozofeli transcedentale pretioase si PLEACA ! Degeaba esti geografic in europa daca nu inveti nimic !!!
Răspunde
0 0
MirceaCelTanarp
15 Jan 22:00
Dle Lazar, un mic pont: in geometria neeuclidiana exista o infinitate de paralele. Ce te mai faci atunci? O infinitate de state paralele, o infinitate de hashtagi, te doare capu' ! Baga Nurofen la greu! Sau lasa-i pe Dragnea si pe Tari sa se lupte; noi bem o bere so punem pariuri...
Răspunde
0 0
Lazar
15 Jan 17:55
statul paralel contraataca prin slugi acoperite si linseaza inclusiv angajatii statului roman care isi fac datoria ! In ro ai voie sa investighezi numai ce doreste statul paralel !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?