Povestea terifiantă a femeii care a fost lovită de un meteorit. Era în casă, pe canapea, când...

 
Povestea terifiantă a femeii care a fost lovită de un meteorit. Era în casă, pe canapea, când...
Povestea terifiantă a femeii care a fost lovită de un meteorit. Era în casă, pe canapea, când...
Povestea terifiantă a femeii care a fost lovită de un meteorit. Era în casă, pe canapea, când... Povestea terifiantă a femeii care a fost lovită de un meteorit. Era în casă, pe canapea, când... Povestea terifiantă a femeii care a fost lovită de un meteorit. Era în casă, pe canapea, când...

Deşi pare desprinsă din filmele SF, povestea lui Ann Hodges, din Alabama, este cât se poate de reală. Şi nu degeaba a rămas în istorie... 

Aceasta este povestea lui Ann Hodges, o femeie din Alabama care, pe 30 noiembrie 1954, a fost lovită de un meteorit. Femeia a povestit, la acea vreme, că, în timp ce stăta liniştită pe canapea, o piatră neagră a străpuns acoperişul casei şi, după ce a dărâmat radioul, i-a lovit coapsa.

Piatra, de mărimea unei mingi de tenis, i-a făcut o vânătaie uriaşă, cât un ananas, provocându-i dureri insuportabile.


Ulterior, Michael Reynolds, un profesor de astronomie de la un liceu din Florida, a declarat, pentru presa vremii, că acest caz este extrem de ciudat, având în vedere că cei mai mulţi meteoriţi cad în apă.

"Sunt infinit mai multe 'şanse' să fii lovit de o tornadă, un uragan şi de fulger în acelaşi timp, decât să fii lovit de un meteorit!", spunea profesorul.

Cu puţin timp înainte de incident, şi-au adus aminte localnicii, au văzut cum din cer se desprinde o rază roşiatică, extrem de strălucitoare. Alţii au spus că au văzut o minge de foc.

Unii au crezut că văd un avion prăbuşindu-se, alţii au mers şi mai departe şi au intrat în panică la gândul că sunt atacaţi de ruşi.

În scurt timp, autorităţile au trimis la faţa locului un geolog pentru a investiga cazul. Ann a fost transportată la spital şi piatra a fost confiscată. După ce au primit confirmarea că era un meteorit, au avut de trecut un alt hop: ce făceau cu piatra? Cei mai mulţi au fost de părere că aceasta ar trebui să-i fie înapoiată lui Ann. "Simt că metoritul este al meu, parcă face parte din mine... La urma urmei, m-a lovit pe mine! Cred că Dumnezeu a dorit asta", a spus femeia.

Lucrurile s-au complicat, însă, în momentul în care Birdie Guy, proprietara casei în care stătea Ann, a revendicat piatra, pe motiv că a lovit casa ei. După ce a început să fie criticată de vecini, aceasta a renunţat la pretenţii contra sumei de 500 de dolari.

Odată ce au intrat în posesia meteoritului, Ann şi Eugene, soţul ei, au hotărât să o doneze Muzeului Smithsonian.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?