O stea se îndreaptă spre sistemul nostru solar și ar putea trimite mii de asteroizi spre Terra

O stea numită Gliese 710 se îndeaptă cu viteză spre sistemul nostru solar și ar putea lovi în trecere mii sau milioane de asteroizi care la rândul lor ar putea izbi Pămîntul. Totul e la doar 1,35 milioane ani distanță.Cercetătorii știau de existența stelei Gliese 710, dar acum au calculat cu precizie și momentul în care aceasta va trece pe lângă Pământ, notează Businessinsider.

Potrivit calculelor, steaua, cu o suprafață de două ori mai mică decât a Soarelui, se află la 64 de ani lumină distanță. Ea va trece pe lângă Terra peste 1,35 milioane de ani, la o distanță de 77 de zile lumină, aparent sigură.

Doar aparent, pentru că steaua va trece prin Norul Oort, un nor de asteroizi aflat la marginea sistemului solar, și ar putea să proiecteze milioane de obiecte în toate direcțiile.

Unul dintre aceste obiecte ar putea lovi Terra, cu efecte greu de calculat. Unii cercetători speculează că un eveniment similar - trecerea unei stele - a proiectat spre Pământ asteroidul care a provocat extincția dinozaurilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Octavian
09 Jan 00:22
,,1,35 milioane ani distanță" - va intrebam milioane km sau milioane ani lumina??? De ce zapaciti cititorii si creeati panica?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?