Alarmant. Numărul românilor intoxicați cu metale grele crește masiv. Care sunt motivele

Tot mai mulți români ajung la spital, intoxicați cu metale grele. Ceea ce ne îmbolnăvește și ne ucide încet, încet este alimentația de proastă calitate. Adică produsele care conțin coloranți, unele tipuri de pești sau fructe de mare. Plumbul și mercurul sunt printre metalele grele cel mai des întâlnite în mâncare. Numai în ultimul an au mers la medic cu 30% mai mulți pacienți decât în 2016.”Am fost, cred, la 8 dermatologi. Analize, am făcut și biopsie...nimeni nu-mi găsea nimic”, spune o pacientă.

Doamna din imagini nu a vrut să-și dezvăluie identitatea, pentru că a avut crunt de suferit. Șapte ani s-a plimbat de la medic la medic. Avea pete roșii pe aproape jumătate din corp. A ajuns chiar și la psihiatrie. Nu și-a aflat boala.

”Nu știam, efectiv, ce se întâmplă cu mine. Nu găseam un răspuns. Îmi doream să găsesc o bacterie. Am găsit-o, o tratez! A fost foarte greu. M-am izolat pentru că mi se părea că toată lumea se uită la mine”, spune pacienta.

Un prieten a sfătuit-o să încerce și la toxicolog. Unde a descoperit cruntul adevăr. Era intoxicată cu mercur.

”La cum se agravase starea mea, psihic, cred că nu mai eram în momentul de față. Pentrru că eram într-o stare din ce în ce mai deplorabilă”, spune pacienta.

Acum, de aproape 3 ani, urmează un tratament strict. Grav e că tot mai mulți români sunt intoxicați cu metale grele. Mai ales cu plumb și mercur. Doar în ultimul an numărul lor a crescut cu aproape 30%. Asta, și pentru că, adresabilitatea a crescut.

”Întreg organismul este pur și simplu intoxicat, otrăvit cu aceste metale grele. Au fost deschise corelații între apariția bolilor cronice, cum ar fi hipertensiunea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și cancerul”, spune doctorul RADU ȚINCU, medic primar ATI Secția Toxicologie.

Alarmant e că ne intoxicăm cu unele alimente.

”Fructele de mare și peștele sunt cu concentrații ridicate de metale grele, dar și tot ce înseamnă conservanți și coloranți alimentari”, spune doctorul.

La fel de periculos e și alcoolul fabricat în cazane artizanale. Și el poate conține plumb. Intoxicația cu metale grele, netratată, poate duce la cancer sau chiar la deces.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?