Guvernul o dă la întors cu impozitul pe gospodărie. Ce decizie s-a luat

 "Nu avem posibilitatea să implementăm IVG(impozitul pe gospodărie) până în 2018. Termenul este foarte scurt şi capacitatea administrativă a ANAF nu ne confirmă 100%. Nu dorim să riscăm, rămâne să discutăm dacă această măsură va putea fi aplicată din 2019. Momentan, subiectul nu mai reprezintă atenţia MFP" a declarat pentru Bursa ministrul Finanțelor Ionuț MișaImpozitul pe venitul global a produs nelămuriri printre specialişti încă din primăvara acestui an, când potenţiala măsură fiscală a fost anunţată de către guvernanţi.

Expertul fiscal Dan Schwartz, partener RSM, a declarat, pentru Bursa,  că oamenii nu vor şti cum să completeze formularele aferente, statul nu va şti cum să urmărească tot procesul, iar textul proiectului, în forma sa actuală, are multe inadvertenţe.

,,Cei 35.000 de consultanţi fiscali care ar urma să fie angajaţi nu există, în Camera Consiliului Fiscal fiind în total 10.000 - 11.000 de consultanţi, din care circa jumătate sunt activi'', a mai spus  specialistul, menţionând că nu există oameni pregătiţi profesional pentru acest post.

,,Este o măsură care nu poate fi luată imediat. Trebuie analizat ani de zile dacă este posibilă implementarea cu succes a unei astfel de măsuri. La prima vedere, se complică fiscalitatea românească, obligaţiile vor fi multe şi greu de îndeplinit, iar consilierii fiscali nu există. Mi se pare o măsură cel puţin nerealistă, lipsită de noimă", a concluzionat Dan Schwartz
    Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?