Guvernul dă amnistie fiscală în martie. Cine scapă de datorii

 
Teodorovici anunță modificarea OUG 114 privitoare la 'taxa pe lăcomie'
Teodorovici anunță modificarea OUG 114 privitoare la 'taxa pe lăcomie'

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri că Guvernul pregăteşte pentru martie un pachet adresat mediului privat, care ar cuprinde şi o amnistie fiscală.

Eugen Teodorovici nu a oferit detalii despre amnistia fiscală pe care Executivul o pregătește, dar ideea este prevăzută în programul de guvernare PSD-ALDE. 

"Pregătim un pachet de măsuri pentru sporirea finanţării mediului privat. Vorbesc de o amnistie fiscală, curăţarea capitalului negativ din economie, finanţarea mai bună a mediului privat de către bănci. Vom avea azi o discuţie pe această temă cu Asociaţia Română a Băncilor. Sunt masuri pe care mediul privat le va primi cu mare deschidere", a declarat miercuri Eugen Teodorovici.

Discuţia despre amnistia fiscală este una mai veche. Guvernul a mai vet cu o astfel de propunere, după care a nuanţat-o, pentru ca, în cele din urmă, să renunţe la ea.

În septembrie, anul trecut, Teodorovici preciza că guvernul are în plan o amnistie pentru datoriile fiscale ale companiilor de stat.

Tot miercuri ministrul a anunțat că se va renunța la taxarea titlurilor de stat ceea ce va încuraja populația sau băncile să dea statului bani cu împrumut.

Guvernul ar putea renunţa la taxarea unor active financiare ale băncilor, precum titluri de stat sau finanţările pentru economie, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care a subliniat, totodată, că îşi doreşte mult ca băncile să fie parteneri reali în economie şi să-şi ţină profiturile în România. Printre finanţările pentru economie au fost enumerate creditele acordate prin finanţare BEI sau BERD către banca finanţatoare şi împrumuturile derulate prin programe guvernamentale, gen Prima Casă.

În vara anului trecut Darius Vâlcov, consilier al premierului vorbea de necesitatea unei amnistii fiscale pe motiv că oricum statul nu mai poate recupera banii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
African Ipocrit
28 Feb 09:02
Odata cu anuntul asta toate firmele besede vor acumula datorii si vor stie unde trebuie sa impinga datoriile ca sa fie amnistiate ! Pe straini ii taxeaza cu 2% si apoi le dau inapoi 10-15% ca sa bata din palme despre cit e de ''competent'' guvernul !!! Cit poti fi de prostanac si lingau !!! Totul pe spinarea prostanacilor in numele carora se fac datorii peste datorii ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?