Grevă la CFR de Sărbători!

 
GREVĂ CFR
GREVĂ CFR

GREVĂ CFR. CFR-iștii amenință că trenurile ar putea să rămână în gări de sărbători. Cea mai mare Federaţie a sindicaliştilor ceferişti din România se pregătește de grevă.

GREVĂ CFR. Reprezentantii Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial Vagoane au anuntat ca toate abordarile dialogului social dintre lucratorii feroviari si cei responsabili cu decizia privind finantarea caii ferate se dovedesc falimentare, motiv pentru care o greva in perioada Sarbatorilor reprezinta o solutie care poate fi pusa in practica.

Reprezentantii celei mai mari federatii a sindicalistilor CFR din Romania sunt nemultumiti de faptul ca nu reusesc sa gaseasca un numitor comun in dialogurile cu Executivul.

"Dialogul nostru cu intreaga clasa politica, mai ales cu cei care astazi formeaza Guvernul, pare un dialog al surzilor, motiv pentru care am decis sa informam nominal fiecare parlamentar cu privire la situatia caii ferate si nevoia urgenta de asumare a unui plan de salvarea a intregului sistem feroviar, prin asumarea unor decizii imediate si obligatorii", spun reprezentantii celei mai mari federatii a sindicalistilor ceferisti din Romania, intr-un comunicat de presa.

GREVĂ CFR. Investiții în infrastructura feroviară

GREVĂ CFR. Salariatii de la Caile Ferate Romane solicita asumarea unui plan solid de investitii in infrastructura feroviara, considerand ca pentru 2019 este nevoie, potrivit evaluarile inginerilor si specialistilor, de peste 340 milioane de euro. Investitiile imediate pentru achizitionarea de vagoane si locomotive noi sau pentru reconditionarea celor care mai suporta o astfel de operatiune (peste 78 milioane de euro/anual, pentru urmatorii cinci ani) este, de asemenea, pe lista de solititari a ceferistilor.


De asemenea, acceptarea amendamentelor la Legea Pensiilor, amendamente care repara moral nedreptatea facuta ceferistilor care lucreaza la siguranta circulatiei, in fapt, fiind vorba despre grupele de munca pierdute dupa 1 aprilie 2001, adoptarea Statutului Personalului Feroviar, o abordarea corecta, pe termen lung, pentru imbunatatirea conditiilor de munca a lucratorilor feroviari, prin proiecte dedicate acestui subiect si asumate la finantare imediat precum si asigurarea unor venituri decente pentru lucratorii feroviari, sunt alte solicitari ale reprezentantilor Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial Vagoane.

"Decizia noastra de a continua dialogul pe aceste teme cu cei alesi sau numiti sa rezolve revendicarile noastre legitime este conditionata de capacitatea acestora de a intelege gravitatea situatiei pe care o comunicam public, cu maxima consecventa, de cel putin 3 ani de zile. In cazul in care nu se depaseste imediat interminabila etapa a evaluarilor, creste exponential riscul unor tulburari sociale care nu vor face bine Romaniei", spun reprezentantii sindicatului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stela
15 Dec 21:25
Nu e corect ca se folosesc de calatori. Nu calatorii sunt vinovati ca ei au redirectionat banii primiti in salarii, in loc sa-i bage in revizii, infrastructura, in general in investitii. Asta le-ar fi adus mai multi bani. Dar unde nu e cap... calatorii platesc. Iar trenuri, sunt tot mai putine, tot mai rare, tot mai proaste.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?