Germania schimbă legea! Veste incredibilă pentru românii care muncesc în această țară

 

Curtea Socială Federală din Germania a estimat miercuri că persoanele care caută un loc de muncă, provenind dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, şi care trăiesc în Germania, nu pot fi excluse definitiv din sistemul de ajutor social, opunându-se astfel unei legi recente, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Decizia pronunţată miercuri confirmă o primă hotărâre datând din decembrie 2015, potrivit căreia orice cetăţean al UE, chiar şi fără un loc de muncă, care trăieşte mai mult de şase luni în Germania, are dreptul la asistenţă socială.

Potrivit Constituţiei germane, ţara trebuie să asigure tuturor, inclusiv străinilor, un minim vital dacă un cetăţean străin trăieşte de mai mult timp în ţară.
Această decizie a suscitat îngrijorări în comunităţile care finanţează ajutoarele sociale în Germania, precum şi teama că această situaţie va atrage cetăţenii UE din ţări cu un nivel mai scăzut de trai, cum ar fi România şi Bulgaria.

Ca primă economie europeană, Germania este prima ţară unde se îndreaptă cetăţenii intracomunitari.

Temându-se că sistemul său de asistenţă socială va fi excedat, Berlinul a decis să-şi înăsprească condiţiile de acces la sistemul de beneficii sociale pentru aceşti cetăţeni prin adoptarea la sfârşitul anului 2016 a unei serii de măsuri care prevedeau că cei care trăiesc în ţară fără un loc de muncă nu vor mai avea dreptul la ajutoare sociale înainte de o şedere legală de cinci ani.

Cu toate acestea, persoanele în cauză pot pretinde o indemnizaţie tranzitorie maximum de o lună până la plecarea lor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?