CEx-ul PSD pentru remanierea guvernamentală va avea loc luni. Gabriela Firea își anunță sfârșitul

 
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Ședința liderilor PSD, în care Liviu Dragnea ar putea forța îndepărtarea Gabrielei Firea, va avea loc luni, anunță Realitatea TV. CEx-ul este destinat analizării activității miniștrilor. Liderii PSD se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD luni, 19 noiembrie, de la ora 11.00. În şedinţa CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum şi un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, lunea trecută la Parlament, despre şedinţa Comitetului Executiv Naţional în care social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală, că „despre fiecare ministru se va discuta, foarte deschis”.

Tot luni ar putea fi tranșată și soarta Gabrielei Firea.

Gabriela Firea a declarat, vineri, că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că „se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt decapitaţi.

„Mi-aştept sentinţa. Aştept să fim convoncaţi la CEx. Prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea e decisă şi că se doreşte să rămân fără funcţii politice, preşedinte PSD Bucureşti şi Ilfov”, a declarat Gabriela Firea.

Întrebată dacă demisionarii din PSD, doi deputaţi şi un senator, s-au consultat cu ea înainte de decizie, Firea a răspuns: „Nu s-au consultat cu mine, dar mi-au transmis şi mie ceea ce au comunicat public, faptul că nu se facă statutar, şi au vrut să tragă semnalul de alarmă despre modul nestatutar în care sunt dezapreciată, faptul că domnul Dragnea cheamă primari, parlamentari, şi le propune funcţiile mele, eu nefiind îndepărtată din funcţii. Domnul Dragnea are o preocupare cum s-o înlăture pe Firea. Acest lucru, înţeleg, că l-au comunicat public şi parlamentarii care şi-au dat demisia. Ar trebui să ne punem întrebarea de ce au ajuns aici. Toţi preşedinţii de partid au lăsat ca şi alţi să aibă voci. Toţi care sunt în dezacord cu Dragnea sunt decapitaţi”, a mai spus Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Corina-Alexandra Bogaciu şi Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputaţi de Ilfov, şi-au anunţat, în urmă cu câteva zile, demisiile din PSD şi din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca aleşi neafiliaţi. Alături de ei a demisionat din partid şi senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu.

Firea: Dragnea nu va convoca CEx decât atunci când va avea voturile necesare îndepărtării mele

Gabriela Firea a declarat că este convinsă că Comitetul Executiv PSD va fi convocat atunci când Liviu Dragnea va avea toate voturile necesare îndepărtării sale de la funcţiile de conducere din partid, subliniind că au fost chemaţi mai mulţi colegi de liderul PSD în acest scop.

„Au fost chemaţi mai mulţi colegi la domnul Dragnea. Înţeleg că 70% din timpul său îl alocă Gabrielei Firea. Are timp să se întâlnească şi îi cheme pe parlamentari, pe primarii din Ilfov. În CEx voi fi criticată, eventual cineva va propune şi se va vota. E previzbil. (...) Sunt convinsă că nu va convoca CEx decât atunci când va avea voturile necesare îndepărtării mele”, a declarat Gabriela Firea.

În ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, social democraţii au votat excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Statul Paralel
16 Nov 16:08
Ia zii firutzo, mai lauzi puliticienii cum o faceai cind erai la televizor ... inca mai sint ca tine prin mass media care se vind pe o gogoasa si cred ca detin adevarul absolut !
... de 30 de ani chinuiti oamenii amariti si corecti ... o sa va ajunga blestemele, unul cite unul !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?